-

-

.

Ljus&Sånt är en blogg för företaget Paraflax5712 som tillverkar handgjorda miljövänliga ljus av rapsvax, tillverkar inredningsdetaljer och värnar om hantverk genom att sälja andras alster och har även inredningsdetaljer som vi gillar.

Att sälja!!! Vad är till salu?

FörsäljningPosted by Mathilda Fri, May 19, 2017 10:30:53

Aaargh!!! Detta vill jag inte skriva om...Varför inte det nu då?...För att det är så himla svårt! Jag är väl ingen expert heller... Att ha arbetat hela ens liv inom det allmännyttiga har alltid handlat om service och inte om att sälja. Att ändra fokus är därför mycket svårt tycker jag. Hur gör man för sälja? Vad är gångbart? Vad är det inte? Ja som vanligt har dottern och jag testat "den hårda vägen" vad som kan tänkas att fungera och vad som inte gör det. Ni ska ju också veta att vi inte alltid är överens som vad som är en bra strategi. Det har framkommit - och nu avslöjar jag en hemlis här - att hon är en fegis på detta plan. Dottern vågar inte sälja in sig själv! Hon som är social och utåtriktad och inte som jag då en "blyg viol" (hahaaaa men lite allvarligt är det för jag har också jobbat hårt på att inte vara just det). Hon tycker att det är läskigt att bjuda in sig själv och säga "Här är jag och detta är mina varor som ju då är bäst!" Jag däremot, har det visat sig, har inga sådana problem utan jag försöker med fakta (inte fake-news) utifrån det jag fått lära från andra och genom den vetenskapliga information vi fått ta reda på, informera och upplysa om de skadeverkningar som kan ske genom att använda hälsovådliga ämnen att bränna upp. För mig har det varit ett uppvaknande att det inte är nyttigt att ha ljus gjorda av oljebaserade produkter så som paraffin i mina ljus. Så vad gör jag då när jag säljer? Jag försöker att informera så många jag hinner och kan! Dottern tycker jag blir för babblig och vill att jag ska tona ner mig och jag säger att då säljer vi ju inget! Medan hon tycker att "passiv" försäljning säljer lika bra. Jaha vad gör man då när man inte är ense? Jo vi kör våra respektive stilar och tävlar i vem som säljer mest! Så vem vinner då? Hahaaa det är vi verkligen inte överens om men båda håller ju på sin stil!!

En annan sak som vi också funderat mycket på är: Vad är egentligen till salu? Där är vi nog egentligen 😊 ganska överens. När man är ett litet företag så är ALLT till salu dvs. om någon vill köpa ens inredning så är det till salu till rätt pris. Om någon vill ha tjänster ex. att komma på ett event och prata så är det också till salu. Jag har tjatat om att vi ska ha "ljus-kvällar" där vi kör grupper som kan komma och skapa ljus tillsammans som en trevlig grej, men dottern tycker att det är för tidskrävande 🙄. Ja vad säger ni? Skulle ni vilja komma på en ljuskväll?


Sammantaget är det i alla fall så att det är inte lätt att sälja idag. Det finns så mycket prylar att köpa och människor verkar vara lite trötta på det. Att då vara ett litet företag som startat från skratsch har lite uppförsbacke gällande det här. Men vi kämpar på för att upplysa om innehållet i våra ljus som ju är bättre för miljön och för oss som tänder ljusen och hoppas så klart att andra också ska se det braiga i detta och köpa våra ljus. Vi erbjuder även till försäljning andras hantverk eftersom vi tycker att det är viktigt att befrämja just hantverk och inte massproduktion! Så kom och köp! 😊

In English: What is it to sell your products? It's HARD! To be a small enterprise that have started from the bottom it is really hard to sell your products and to convince people that your products are good and healthy for you. So why is that? We think that people are a bit tired of buying things. There are som much out there and why choose our products? We try to inform persons of that our products are handmade and that they don't contain any harmful ingredients and they are better for the environment. We also wish to promote handmade candles instead of mass produced ones. We also promote other persons handicrafts though it's important to save the ability to make handicrafts. So come and buy - everything is for sale!


  • Comments(0)//paraflax5712blogg.paraflax5712.se/#post10