-

-

.

Ljus&Sånt är en blogg för företaget Paraflax5712 som tillverkar handgjorda miljövänliga ljus av rapsvax, tillverkar inredningsdetaljer och värnar om hantverk genom att sälja andras alster och har även inredningsdetaljer som vi gillar.

Vårmarknad!

FörsäljningPosted by Mathilda Thu, May 25, 2017 11:51:06

Ooooo ajaj! Denna veckan är det inte lägligt att vara motvillig när man ska blogga helt klart! "Glömde" ansöka om ledighet och åkte på semester samma vecka som Paraflax5712 ska vara ute på vårmarknad och sälja i två dagar! Så nu är det läge att skriva ett fint blogginlägg helt klart 👼. Så alltså vårmarknad - marknader har anordnats i Borås sedan 1750-talet och det kommer ca 150 knallar från hela landet för att prova försäljningslyckan bland 20-30000 presumtiva kunder. Så alltså även vi som kommer att stå i hörnet Stora Torget-Österlånggatan mitt framför affären BikBok med vårt stånd. Vi har ju varit med ett par år nu och det är väldigt trevligt - om vädret bara är okej. Vi brukar skämta och säga att vi inte är några riktiga knallar för vi klagar bara på vädret. Det får inte vara för blåsigt för då blåser allt omkull, det får inte vara för kallt för det trivs inte ljusvaxet i och givetvis inte för varm för då smälter det. OCH det får definitivt inte regna för då blir vi riktigt griniga. Så allt måste helt enkelt vara perfekt (hur ofta är det det i Borås?!). Därtill kommer ju problemet med kunderna - om det är för varmt så åker de ut på landet istället för att gå på marknad och är det för kallt eller regnar så vill de inte gå ut och då blir det glest bland stånden. Aldrig är vi nöjda! 😜. För att inte tala om hur det sedan går med försäljningen! Om det går dåligt så ska vi aldrig mer stå på marknad och vara med och går det bra så är vi väldigt optimistiska och ska vara med på en massa olika marknader - hahhaaa ja så är det att vara nasare!

Vad tycker jag nu om det här med vårmarknad egentligen? Jag har en ganska bestämd åsikt om att det är trevligt med marknad men innehållet på marknaden har allt haft en hel del att jobba på de senaste åren. Det är tråkigt att de "riktiga" varorna under ett flertal är försvann och ersattes av en massa dussinvaror tillverkade i Asien. Dessutom gillar jag inte när det finns flera stånd med exakt samma varor i. Det vore trevligt om mera hantverk kom tillbaka till marknaden och även mer av exemplevis hemmagjorda varor (men då skulle väl all myndigheter få spratt?). Just nu på min semester har jag besökt flera marknader där familjer ansvarar för ett stånd och säljer sina hemmagjorda varor så som olivolja, marmelader, sylter, inlagda grönsaker, syrade grönsaker, tvålar, krämer, lavendelprodukter och stenartiklar. Som ni kanske förstår är jag inte hemmavid med tanke på utbudet men jag menar att även vi skulle kunna tillverka delar av de här varorna hos oss men att olika regelsystem gör det omöjligt för oss att på ett vettigt sätt sälja dessa på marknad.

Jag skulle också gärna se mera hantverksprodukter i våra marknadsstånd istället för det massproducerade. Det hade varit kul! Vår marknadskoordinator skulle ha lite att jobba på då i så fall om vi ska öka kvaliteten på utbudet. Nu är jag medveten om att vi även i Borås har en prismedveten kundkrets som går på marknad - det ska gärna vara billigt. Men om vi själva har tillverkat något så vet vi värdet av det arbetet och skulle gagna varandra om vi köper dessa varor. Så min förhoppning är att det kommer in lite mer kvalitetsvaror framöver och att marknadkunderna förstår värdet av det och gynnar dessa försäljare. Men nog om detta nu för nu på fredag är det dags för vårmarknad i Borås! Välkomna både på fredag 10-18 och lördag 10-16! Ni vet ju var vi har vårt stånd nu och där vi har våra garanterat handgjorda ljus av rapsvax 😊. Kanske ett ljus till Mors Dag?

In English: In Borås this weekend we have a Spring Fair with "knallar" (salespersons from all over Sweden) comming in with there goods. In Borås there has been fairs sins the 1800 century. In this blog I am talking about the quality of the merchandise at the fair that I think has dedcreased since approximately 10 years back. There is a lot of massproduced goods from Asia and persons selling the same things, that I think is not the best thing to do. I would like to see more of homeproduced items and handicrafts at the fair. The problem is that Boråsare are often after cheap things to by and might refuse to by more qualitative products that are more expensive. But anyhow we are at the fair selling our 100% handmade candles of rapeseedwax so Wellcome to our table in the corner of Stora Torget and Österlånggatan right in the front of the shop BikBok  • Comments(0)//paraflax5712blogg.paraflax5712.se/#post11