-

-

.

Ljus&Sånt är en blogg för företaget Paraflax5712 som tillverkar handgjorda miljövänliga ljus av rapsvax, tillverkar inredningsdetaljer och värnar om hantverk genom att sälja andras alster och har även inredningsdetaljer som vi gillar.

När jobbar vi egentligen med våra ljus? - Att bryta ihop på kvällarna i gapflabb!

Om Paraflax5712Posted by Mathilda Fri, June 16, 2017 11:00:50

Okej då kör vi ännu en vecka, lite motvilligt som vanligt men det är bara att komma över och börja skriva en rad. Sedan är det på gång. Att jobba med ljus - hur ser det ut när man har ett annat arbete också och inte arbetar med ljusen på heltid? Jo självklart är det på kvällarna det sker. Nu är det så att jag har inga problem med det för jag är en kvällsmänniska men dottern!? Hon är morgonmänniska och efter kl.20.00 så börjar hennes hjärna att släcka ner. Det är ganska roligt för som mamma ser man ganska snabbt när det sker. Allt blir lite segare, det kommer inte så mycket idéer längre (för det kan jag tala om att dottern hon har idéer hela tiden! Mycket mer idéer än vad vi skulle kunna förverkliga under en livstid). Ibland så ska vi lägga ner hela verksamheten - då är hon trött på hela balunsen och då ska vi inte göra något mer alls. ”Det är ingen idé säger dotter vi får ju inget sålt ändå”. Riktig depparjeppe! Då får jag peppa så vi kommer igång igen och jobbar på något nytt mål. Men ibland är det uppåt värre då kan det bli vad som helst. Då kanske vi ska köpa en annan butik med helt annan inriktning eller bli grossister för någon vara. Det har varit allt från delikatessbutik, korvvagn, donutvagn, sälja paraplyer, teér eller äppelskalarutrustning. Eller möjligen starta webbshop, eller youtubekanal eller något ditåt. Då gäller det att hålla i hatten för man vet aldrig om det redan är klart!😳. Denna blogg är ju en av idéerna som hon levererade och jag hade inte stor chans att säga nej. Jag är väl den som bromsar en del av grejerna men samtidigt är det faktiskt jag som gör. Speciellt om hon ska lägga ner 😜. Liite mer uthållighet från min sida alltså.

Nåväl tillbaka till ljustillverkningen. Som jag troligen har nämnt i något annat blogginlägg så är det dottern som gör själva ljusen. Jag är den som designar dekorationer till ljusen och gör dem. Det innebär att vi arbetar med detta på kvällstid och beroende på om vi har en deadline för en marknad eller speciell högtid så innebär det olika antal kvällar i veckan som vi arbetar med det här. Jag kan väl ärligt säga att ibland är det med viss skeptisk inställning jag masar mig iväg till lokalen för att arbeta. Men när vi väl kommit igång så brukar timmarna slinka iväg och det kan bli sen kväll innan vi är klara med en laddning ljus. Beroende på då om man har arbetat mycket eller lite så kan det ibland bli lätt hysterisk stämning lite senare på kvällen. Det räcker med att en av oss säger någonting så kan vi brista ut i gapflabb för ingenting! Då är det svårt att hålla produktionen uppe men roligt har vi och det smittar oftast av sig. Vi kan ibland skratta så vi gråter 🤣. Men vi är oerhört seriösa däremellan om vi har en deadline så ser vi till att hålla den så det får inte helt gå över styr men vi är väl inte bäst på att ligga i förväg utan mottot är lite ”jobba bäst under stress”. Det som är extra kul är ju om vi får en beställning till något särkilt tillfälle. Då lägger vi ofta ner extra krut på att kunden ska få en så fin leverans som möjligt. Det är roligt att få göra något personligt till en kund!

In English: Today I am talking about making our candles. When do we do them? Both my daughter and I have other jobs so we do not do our candles on full time basis. We make our candles in the eveningtime and sometimes it is hard to go to your second job when your daytime work is over. But when you are in the shop and start making the candles the time often flys and it is usually late evening before we have done a new batch of candles. If we have a special deadline for a customer or for a market event it can be several nights work in the shop. When your tired it does not take much before we laugh our harts out of something and can not stop. We laugh so hard that we cry. But we have fun doing it so why bother 🤣.  • Comments(0)//paraflax5712blogg.paraflax5712.se/#post14