-

-

.

Ljus&Sånt är en blogg för företaget Paraflax5712 som tillverkar handgjorda miljövänliga ljus av rapsvax, tillverkar inredningsdetaljer och värnar om hantverk genom att sälja andras alster och har även inredningsdetaljer som vi gillar.

Uthållighet - nya ideér hela tiden

Om Paraflax5712Posted by Mathilda Fri, June 23, 2017 11:10:21

Uthållighet - vad betyder det? Enligt Synonymordboken så jämställs uthållighet med ihärdighet, seghet, kraft, styrka, energi, tålmodighet, envishet, ork, kondition, tålighet och motståndskraft. Mmm just det! När man startar ett företag från grunden så är det nog just ovanstående attribut som krävs. Nu ska jag ju direkt säga att det inte är jag som har startat ett företag utan det är dottern men jag är ju med på resan så att säga. Dessutom har jag en man som har startat företag och haft det i 35 år så jag har ju dessutom varit med på hans resa även om jag inte varit så inblandad i det företaget arbetsmässigt på samma sätt som nu.

Jaha finns nu de här attributen hos oss som företagare då? När det gäller dottern så har hon ju en ungdomlig styrka, energi, kondition och ork som jag kanske inte riktigt har (längre?). Däremot kan jag tala om att jag har en mycket större ihärdighet, seghet och envishet än vad hon har (någonsin kommer att ha?). Det är nämligen så här: Om det inte riktigt går så bra som dottern har tänkt med företagandet då tänker hon ut tusen nya idéer som hon omedelbart ska förverkliga medan jag då tycker att jag utnyttjar min motståndskraft och bromsar en del av dessa idéer som ibland kan befinna sig uppe bland molnen enligt mitt sätt att tänka. Medan dottern säkert tycker att jag är alltför seg, envis och motståndskraftig som inte vill gå med på alla idéerna 😂. Ni ska veta att det åtminstone en gång per månad infaller ett visst tvivel hos oss båda om ifall det här är rätt sak att hålla på med inom företagandet. Oftast är det dock inte samtidigt som tur är! Då är det ”blues” som gäller. Ingenting är bra - allt är skrutt! Då ska vi lägga ner hela videvitten! Men vad skulle vi göra istället? Det vill säga vad är alternativen? Ska vi sluta helt och hållet med det här med miljövänligare ljus? Låta människor fortsätta att köpa sina billiga paraffinljus och strunta i miljön. Sluta ”missionera” om att minska på gifter och konserveringsmedel och allt vad det är. Vi minskar ju i så fall vår arbetstid totalt och kommer att få mera tid över men kommer vi att vara nöjda med det? Ska vi kanske satsa på någon annan verksamhet som företag istället? Vad skulle det vara i så fall? Vi har hitintills inte haft några oerhört lysande ideér om just det. Alltså ska man ge upp allt och kasta in handduken och bara jobba med sitt ordinarie dagjobb? Vad tycker ni? 😳

Vad är då fördelen med att vara uthållig i just det här företaget med ljusen? Jo det är att vi har något annat att pyssla med än just våra ordinarie arbeten. Detta är ett hantverk som jag nämnt tidigare och något man alltså har för händerna att syssla med, vilket är roligt också. Det är mycket trevligt att få göra något tillsammans med sitt vuxna barn och vi skrattar mycket när vi håller på med ljusen. Jag behöver inte bara bjuda på trevliga middagar hemma för att få se barnen utan vi kämpar på med något tillsammans. Vi träffas ju mycket på det här sättet! Dessutom så har vi ju er - våra trevliga kunder! Det är verkligen mycket roligt att vara i butiken och sälja eller vara ute på marknader när man får träffa mycket folk och får berätta om våra ljus och våra andra miljövänliga produkter. Det är väl det som håller oss igång trots allt när orken tryter lite granna och försäljningen inte riktigt går spikrakt upp genom taket. Så varmt tack till er som är våra kunder! Det är för er skull som vi också är kvar. Ni är supervärdefulla för oss både som trevliga personer men också att ni som kunder ofta för ordet vidare om våra ljus och tar med någon annan bekant att besöka vår butik eller att tipsa om att vi finns. Ni talar helt enkelt gott om oss och det värmer. Vi är OERHÖRT tacksamma för det! Keep up the good work!

In English: This week I am talking about endurance when you have a company like ours. When you have started the business all from the beginning and do not have any support from others you really need perseverance, toughness, strength, power, energy, patience, stubbornness, resistance and fitness to be able to continue the work with your business. Now and then we use to be hit by the ”blues” and start to think about the meaning with all this work. Should we leave all this with the candles and only concentrate on our daytime jobs? Or should we start another business with something else instead? But why do we persist with business then? The answer is - It is really fun to have something to do with your hands, handicrafts gives the pleasure of have made something yourself. It is also fun to have something to do together with your grown up child. And last but absolutely not least, you the customer! It is so fun and interesting to talk with all of you when you come to our store or we meet at fairs and we can tell you all about our products. You are the ones spreading the word of our products. So thank you all! Keep up the good work!  • Comments(0)//paraflax5712blogg.paraflax5712.se/#post15