-

-

.

Ljus&Sånt är en blogg för företaget Paraflax5712 som tillverkar handgjorda miljövänliga ljus av rapsvax, tillverkar inredningsdetaljer och värnar om hantverk genom att sälja andras alster och har även inredningsdetaljer som vi gillar.

Dax att sluta att sippa cappuccino med en enastående utsikt ! - back to work

LjusPosted by Mathilda Tue, August 29, 2017 21:53:43

Sensommar eller är det redan höst?

Jaha vad kallar vi den här perioden av året då? Är det nu sensommar eller ska vi börja att kalla det för höst? Ingen aning men i vilket fall är det hög tid för jobb och då är det inte bara det avlönade jobbet som börjar, utan nu är det verkligen dags att försöka förverkliga det vi funderat över under sommaren när det gäller vårt ljusföretag. Dottern muttrade lite idag om att ”jaha hur går det egentligen med bloggandet nu då?” Jag himlade mig lite och muttrade tillbaka något om att ”man måste väl ändå få ha lite semester eller?” Det föll inte väl ut utan nu sitter jag här och sliter med att få ihop den här bloggen. Kanske inte riktigt med den entusiasm dock som dottern efterfrågade...Men, men blogg ska det bli!

Kom igen nu, nu är det dags att spotta i nävarna. Vad är det nu vi har tänkt kring ljus då? Vi vill inte avslöja allt ännu men det vi vet är att vi inte kommer att ändra vår inriktning när det gäller rapsvax i våra ljus, Vi tror fortfarande på att det är viktigt att komma ifrån främst paraffinanvändande i ljus. Det är inte hälsosamt för oss att andas in os från paraffinet. Så alltså ska rapsvaxet vara kvar. Dessutom har våra kunder meddelat att de fungera väl med att bränna våra ljus och då är det gott nog för oss. Detta gäller främst de som tidigare haft besvär från ljus så som allergiker. Dessutom passar ljusen för veganer vilket inte många ljus gör och dessa kunder har blivit glada för att ha hittat våra produkter. Däremot ska vi testa andra glas till ljusen framöver. Tyvärr har andrahandsmarknaden för glas på loppisar och second hand blivit alldeles för dyr, vilket gör att vi inte kommer åt lika många gamla glas som tidigare. Det är ju ganska sjukt egentligen att gamla glas är dyrare än nya och det gäller inte bara typ kristallglas utan helt vanligt glas som exempelvis sådana från IKEA. De är dyrare secondhand än när de är nya från butiken. Helt galet! Nåja detta har fått oss att titta på annat glas. Vi hoppas att ni kommer att gilla det vi gör framöver.
En gammal bild på vårt vax.

Förutom att byta glas har vi funderingar på att införa även vegetabiliskt stearin. Tyvärr är detta ganska svårt att få tag i så vi vet ännu inte vilka kvantiteter det kommer att komma att handla om? Men det vore kul att få göra något annorlunda av detta vax som är hårdare än rapsvax, exempelvis till jul. Ja vi får se vad det blir av det här. Ni får helt enkelt hålla utkik efter våra bilder på Facebook för att se våra höst- och vinternyheter framöver.

När det gäller nya dekorationer till ljusen så är vi alltid ute efter att hitta nyheter att dekorera med. Här är vi begränsande av den svenska grossistmarknaden som inte förändras så speciellt mycket år från år. Detta har gjort att vi i år valt bort att åka på mässor och istället koncentrera oss på att fundera över hur vi kan göra något nytt och också eget. Att härma andra har ju inte riktigt varit vår grej utan det ska fortfarande synas att ljusen kommer från Paraflax och att de innehåller någon form av hantverk som vi själva då gör. Jag har en idé men det återstår att se om den är såpass bra så att den går att kommersialisera? Även med detta får ni ha lite tålamod tills jag får ut ett exemplar som får godkänt hos ”bossen”. Men som sagt bilder kommer och vi hoppas så klart att ni ska gilla det vi gör och också att ni då vill ha ett eget exemplar av ett ljus hemma hos er! Väl mött till höstens- och vinterns ljuskollektion!
En gammal höst nyhet!

In English: What do we call this time of the year? Is it late summer or early autumn? Well anyway it is time for work, not only our regular work but also the work with our candles. In summertime we have thought of the autumn- and wintercollection of our candles and made some preparations for changes. We can not tell you yet of the exact results but it contains new glass as containers for the wax and new decorations. So please follow us

on Facebook and we will reveal new photos as soon as possible. We hope you will enjoy them!  • Comments(0)//paraflax5712blogg.paraflax5712.se/#post19