-

-

.

Ljus&Sånt är en blogg för företaget Paraflax5712 som tillverkar handgjorda miljövänliga ljus av rapsvax, tillverkar inredningsdetaljer och värnar om hantverk genom att sälja andras alster och har även inredningsdetaljer som vi gillar.

Är vi alltid överens om hur saker och ting ska gå tillväga? Who ́s the boss?

Om Paraflax5712Posted by Mathilda Fri, September 29, 2017 17:19:50

Idag har jag nästan ingen lust att skriva alls! Vet ni hur mycket pisk jag fick för förra veckans blogg?! Det var INTE populärt att dra in sina personliga intressen i ljusföretagarens blogg. Jag ska inte ens nämna en del kommentarer här... Hon kan vara lite ilsken när det inte passar 😱.

Men nu var ju veckans ämne lite lämpligt om man säger så så jag får väl skriva ändådå. Undrar ni om vi alltid är överens om hur det ska vara på företaget?! HAHAHAHAAAAA säger jag bara. Det är vi INTE kan jag säga. Vet ni att jag "sa upp mig" en gång i rena ilskan. Nu är det ju så att jag har ju inget kontrakt för det här "jobbet" och lönen ska vi ju bara tala tyst om. Så när det blev en situation där jag upplevde att jag kanske blev lite för mycket utnyttjad så fick jag nog. Då tyckte jag att dottern kunde klara sig själv som egenföretagare och sköta sin butik själv, göra sina marknadsresor själv och dekorera sina ljus själv också! Så de så! Som en tjurig barnunge...Nåja jag får säga att jag uppfostrat henne väl då hon inte har svårt för att säga förlåt, så vi löste det ändå ganska så smidigt genom att jag helt enkelt gick tillbaka till att göra det jag redan tidigare gjort på företaget - med några veckors fördröjning så att säga.

Nå det här med att vara överens om vad som ska göras på företaget. Vi har nog faktiskt en generell uppdelning om vem som gör vad. Jag bestämmer exempelvis inte över material som ska beställas in men jag kan ju komma med synpunkter om vad jag tycker är snyggt. Jag har väl vid något tillfälle ganska ljudligt talat om vad jag tycker om ett inköp men det blev inköpt i alla fall. Dessutom var den aktuella produkten svårsåld och då blev det lite gnissel i maskineriet om jag säger så. Det blev inte bättre av att jag vid något mindre väl valt tillfälle råkade säga - Vad var det jag sa? Men för det mesta kan vi faktiskt diskutera igenom om vi tror på en produkt eller inte. Hon har sina idéer och jag har mina men de egentliga inköpten lägger jag mig inte i när det väl bestämts vad som ska köpas in. När det kommer till dekorationer så är det däremot väldigt mycket jag som säger om jag tror på det ena eller det andra. Men även här är vi olika. Dottern kan föreslå en dekoration som jag inte alls gillar och tvärt om. Ofta tror jag dock att hon behöver få se hur det blir i ”verkligheten” för att riktigt förstå hur jag har tänkt. Hon är kanske inte riktigt som jag som ofta visualiserar saker i mitt huvud och förverkligar det. Men jag kanske däremot är sämre på att beskriva det jag tänkt och då kanske det blir lite funderingar från hennes sida om detta verkligen är en bra idé?
Vem är egentligen boss över vem?

Så då till den springande frågan - Who ́s the boss? Även här är det väl ändå så att vi egentligen har en klar uppdelning över det också. Hon är helt klart boss över företaget. Det är hennes företag och hon är ekonomiskt ansvarig för det, det är inte jag. Jag har väl ”bossat” lite över det här med dekoration och tagit ansvar för den. Den delen tycker jag kanske också är den roligare delen av företagandet. Sedan måste jag ju säga att jag är en bättre säljare än vad hon är så företagare hon är! Jag tycker det är kul satt sälja. Det tror jag faktiskt också kan röra sig om en åldersfråga. Jag är inte längre så rädd för att göra bort mig utan jag mest bara kör på. Går det inte hem så går det inte hem. Dottern tycker fortfarande att vissa saker är pinsamma och ”så gör man bara inte” medan jag kan säga men nu kör vi och så gör jag det. Det är lite roligt ibland på marknader när hon tycker jag är pinsam och går ett varv runt marknadsbordet som för att säga ”jag står inte vid det här bordet”. Jag bara kollar som ni andra hahhaaa. 😊 Men för det mesta kommer vi faktiskt överens och bestämmer tillsammans hur vi ska göra och det är väldigt trevligt att göra något ihop med sin vuxna dotter!


Om.ni.trodde.att.jag.helt.skulle.missa.att.skriva om.mitt intresse?! Ni trodde fel! To all you Outlanderfans därute: Jag tyckte att scenen där Jamie tappar sin gåva från Clare vid Culloden var väldigt rörande (men det hade ju ett syfte så klart men i alla fall). Här kommer min tolkning i ljus av

Dragonfly in amber 😍 #outlander #outlanderfans #outlandersweden

Ni vet väl att trollsländor anses vara ett magiskt djur som ger sin ägare styrka och mod. Passa på att skaffa er ett eget ljus i guld eller grått från Paraflax5712 för en extra styrkeboost i höst.

In English: Do we always agree on what go do within the company? No way! We are rather headtrong bouth my daughter and I 😊 so there are a lot of discussions. For example last weeks blog...My daughter didn’t approve of me writing that much of my Outlander interest, mildly saying. Some of it wouldn’t t look good in writing. 😱 Well what to do? Back to the blog and write about the company. We have sort of an agreement when it comes to shores. I don’t decide what to purchase when it comes to products. Of course I will tell her what I like and what I dislike but she does what she wants anyway. Sometimes there are a bit of - What did I tell you? when a product is selling less than expected. That of course is not that well taken sometimes if you know what I mean. When it comes to decorations I decide the most of it. So who’s the boss? Well my daughter is - mostley. She decides most things concerning the company and she has the hole economic responsibility. But I sometimes have to insert a veto if I think that we go the wrong way. She listens sometimes 😊

So did you think that I didn’t dare to say something more about my Outlander obsession? WRONG! To all you other Outlanderfans out there: I made my own Paraflax5712 interpretation of a Dragonfly in amber candle, see above. I thought it was so moving when Jamie dropped his

weddinggift from Clare at Culloden so this is my tribute to that scene. 😍 Dragonfly’s are seen as magic animals that give you strength and courage. I light my candle this fall to give myself an extra boost. #outlander #outlanderfans #outlandersweden  • Comments(0)//paraflax5712blogg.paraflax5712.se/#post23