-

-

.

Ljus&Sånt är en blogg för företaget Paraflax5712 som tillverkar handgjorda miljövänliga ljus av rapsvax, tillverkar inredningsdetaljer och värnar om hantverk genom att sälja andras alster och har även inredningsdetaljer som vi gillar.

Semester – Att luta sig tillbaka och bara stressa ner. Nej nya idéer skulle man tydligen tänka på under semestern.

Om Paraflax5712Posted by Mathilda Thu, July 27, 2017 12:27:15

Mitt i semestern mmmm så härligt! Äga sin tid, ta det lugnare, göra vad man känner för och inte planera så mycket utan bara kolla in dagen när man vaknar för att se bakom rullgardinen vad det är för väder och därefter bestämma vad man ska göra just den dagen. Ahhhhh njutningtid!

HALLÅÅÅÅÅÅÅ! Vad håller du på med? Har du gått i ide? Vad händer? Har du funderat ut än hur vi ska fixa.....Rösten är liiite uppfordrande! Men vakna nu då, har du funderat över hur vi ska fästa de här dekorationerna på burkarna nu då så de ser ut någotsånär? Har du tagit med några ljus för att fota i fina miljöer eller? Hur blir det ska vi ha någon marknadsdag på torget eller hur tänker du? Du jag tänkte på en sak - om vi röjer ut lillahuset så skulle vi kunna ställa alla ljus där och ha sommmaröppet i stugan. Vad tror du om det? Om pappa släpar ut lillahuset ut till vägen så skulle vi kanske kunna fixa några andra också som säljer grejer? Kan det vara någonting tror du? Och du är ju ledig så då kan du baka lite och bjuda på kaffe och kanske ha ett fik öppet? Vad tror du om vi skulle fixa fikakorgar med goda mackor till badgäster som de kan ta med till stranden? Då behöver de ju besöka lillahuset och kanske det då fastnar ett ljus i handen på dem också som de kan ge bort i present när de ska gå och käka middag med kompisar på kvällen? Kan det vara något tror?

HERRE GUD! Jag är mitt i mitt sommarmode och har varvat ner så jag knappt orkar ta mig igenom BT på morgonen då ringer min dotter och bara häver ur sig en massa goda idéer om hur vi ska utveckla verksamheten inom hennes företag. Jag lyssnar ett tag men sedan blir jag lite trött och mest hummar och mumlar lite i telefonänden och då höjs röstläget något. MEH NU FÅR DU SKÄRPA DIG! Har du helt tappat stinget bara för att du är på semester? Kom igen nu! Jaja säger jag, jag ska bara... Hahhaaa säger hon nu är du värsta Alfons Åberg ju. Kan inte du Googla lite på olika berlocker och sånt som vi kan dekorera med. Kolla gärna igenom lite Kinasidor också och välj ut vilka vi eventuellt skulle kunna importera ifrån själva ockå. Sedan om du fixar att titta på lite nya idéer inför hösten också så vore det bra. Behöver vi åka på några mässor för att kolla in idéer tror du? Vilka behöver vi åka på i så fall? Hjälp! Jag har ingen aning! Jag har semester och jag trodde inte detta var tiden för att komma upp med alla goda verksamhetsidéer men det är tydligen ingen tid för att stressa ner utan det är nu alla nya idéer ska kläckas och sållas så att vi bara kan startat upp när semestern är slut. Men man kan ju tydligen inte vara sysslolös under semestern heller utan då ska verksamheten flytta till min stuga och dessutom utökas...

Det ovanstående är lite klassiskt för min dotter. Hon har verkligen tusen idéer när det gäller verksamheten och verksamhetsidéer men riktigt realistiskt är det kanske inte alltid med tanke på att vi trots allt arbetar full tid med annat också båda två. För att verkställa de här idéerna så krävs det också lite tid. Men när ska det ske då? Tydligen under min semester enligt dottern. Hmmm vad ska jag tänka kring det? Äsch jag gör väl som jag brukar jag lyssnar på de idéer som är genomförbara och hjälper till med det jag kan och sedan låter jag det andra passera in genom ena örat och ut genom det andra. Hahaa så vad av ovanstående kan jag nu hjälpa till med då? Jo jag kan kolla nya dekorationsidéer inför hösten och jag kan Googla Kinasidor att importera berlocker ifrån. Mitt bidrag till verksamheten. Öppna fik och fixa mackakorgar får någon annan göra - om de har tid med det. Nu återgår jag till semestern!

In English: This weeks blog is all about ideas. When do we get them and how do we develop our business from the ideas that we get. My daughters idea about that is that I do not have anything to do in my vacationtime so why not work with ideas until we start again in autumn. All ideas are not realistic from my point of view but my daughter thinks that all ideas are worth realising. Hmm maybe not considering that we both have fulltime jobs beside this business. So what to do? Well I help with what I am able to do and I do it in my vacationtime! I Google new ideas for our autumn collection and are searching for decorations that we can import from China and thinking of how we can expand the business further. But for now - back to my vacation and the sunbed. Ahhhh!  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anita L Thu, July 27, 2017 19:34:27

Hej Suzanne!
Tack för kommentaren! Visst är hon lugn och fin 😂 När hon sover! Annars tycker jag det är någonting hela tiden 😊. Men nu är jag tillbaka i semester lugnet. Kram och hälsa! Vi ses på söndag!

Posted by Suzanne Johansson Thu, July 27, 2017 14:18:37

Men är det verkligen din dotter du pratar om😀Hon som är så lugn och fin 😉😀. Kram på dig 💜Tycker du ska ha semester☀️