-

-

.

Ljus&Sånt är en blogg för företaget Paraflax5712 som tillverkar handgjorda miljövänliga ljus av rapsvax, tillverkar inredningsdetaljer och värnar om hantverk genom att sälja andras alster och har även inredningsdetaljer som vi gillar.

Webbshop ha eller icke ha? Och att komma ut ur garderoben...

Om Paraflax5712Posted by Mathilda Fri, September 22, 2017 11:42:41

Ha! Den här veckan tänker jag vara obstinat och inte bara skriva om ljus och ljustillverkning och allt som har med dotterns ljusföretag att göra. Jag tänker komma ut ur garderoben också! Tänkte väl att ni nu börjar att undra lite men ni får allt tåla er lite längre ner i texten. Måste ju vara en pålitlig bloggerska och först göra det vanliga jobbet 😊Då ska vi se här...veckans ämne är webshopens vara eller inte vara. Jaha ska jag verkligen skriva om det? Bestämmer jag det?? Vad kul i så fall men här gäller det nog inte att ha för ljusa förhoppningar för hon ”bossen” kommer ju och bestämmer över mig sedan 😝 . Vi har diskuterat det här med webbshop ända sedan företaget skapades. Jag är mycket för att vi ska ha en webbshop eftersom de flesta numera verkar att handla via webben. Vi skulle också nå en större publik tänker jag men samtidigt måste ju de produkter som vi vill sälja komma fram hela till sin köpare. Som det är idag så har vi redan problem med de produkter som vi själva köper in som exempelvis våra glasbehållare. Ofta när vi har fått leverans så är en hel del gods skadat och det innebär krångel för oss att få ny leverans av det som skadats. Ibland händer det till och med att man får beställa om två gånger för att även ersättningsgodset är krossat. Att packa upp glaskross är ingen hit! Är det någon här som får en flashback till de Youtubefilmer från ”känt” leveransföretag där personalen kastar runt det som ska levereras?!

Det jag och dottern oftast diskuterar är hur vi skulle förpacka våra ljus för att de ska vara hela vid leverans? Vi har ett problem och det är att många av våra ljus tillverkas med ganska stora dekorationer som vi fäster med så miljövänligt lim som möjligt. Limmet är inte 100% med tanke på om dekorationen exempelvis får en törn, då kan dekoren falla av. Detta är ju lätt att fixa till i butiken men det skulle ju vara svårare om vi skickat hem en vara till en kund. Ytterligare ett problem är att inte ens det bästa förpackningsmaterialet kan garantera att våra produkter är hela efter transport. Dessutom blir detta förpackningsmaterial så pass dyrt att priset på våra ljus skulle behöva gå upp, vilket inte känns som något vi vill göra nu. Vi har ju visserligen också ljus som inte har dekorationer på sig och de skulle ju kunna sändas ut till kunder via post. Men det är ju inte kul att bara kunna sälja delar av vårt sortiment i webbshoppen. Det skulle kännas märkligt. Vi vill ha glada, nöjda kunder och inte missbelåtna! Så om vi ska ha en webbshop så ska ju så klart allt gå att beställa. Så vi har helt enkelt fastnat här i våra diskussioner gällande webbshop vilket är lite trist. Det vore roligt att nå ut lite längre med våra ljus än i närområdet. Så har ni bra idéer kring det här så är det välkommet!

Jahaa har jag hållit er på halster tillräckligt länge nu?! 😉 Vad menar jag med att komma ut ur garderoben? Ja inte menar jag på det kanske mer vedertagna sättet som uttrycket används idag utan lite mera specifikt för just mig. För er som är mig närmast så kommer det som jag ska skriva nu inte som någon överraskning direkt. Här kommer det... Jag kommer ut som en totalt helnördig OUTLANDER fan! Detta är både väldigt roligt men också lite skämmigt faktiskt. Jag ser ju mig själv som en ganska jordnära och realistisk person och fattar inte riktgt att just JAG har blivit så här påverkad. För er som kanske inte har en aning om vad jag talar om så är det här en bokserie skriven av en amerikansk författarinna som heter Diana Gabaldon. TV-serien bygger på böckerna. Bokserien består av åtta böcker än så länge och också en spinnoff serie om Lord John en karaktär i böckerna/serien.

Vad är det här nu för en besatthet? Jo jag är helt knockad, tiltad och ute av både serien och böckerna. Jag fattar det inte ens själv riktigt. Hur gick det här till? Det började med en regnig sommardag där jag slappade framför TV:n och kollade in en ny TV-kanal som jag fått lov att snylta på när det gäller abonnemanget. Hittar en serie som heter OUTLANDER och tänker att det känner jag igen. Det fanns nämligen en serie på 80-talet som hette så, så jag tänkte att det nog var en re- make av den serien. Jag börjar att titta på första avsnittet på första säsongen och fattar absolut ingenting. Känner inte igen någonting och är lätt förvirrad och allvarligt talad lite besviken! Ursäkta alla andra Outlander-fans! Vad är det här? Inte speciellt bra tänkte jag men jag får väl se ett avsnitt till. Skulle jag aldrig ha gjort!! Detta resulterar i totalt bulktittande på TV, typ 10 timmar i ett sträck. Gråter och snorar och skrattar och fascineras. Blir helt galen och läser varenda bok i serien på fem veckor typ 9000 sidor och är helt världsfrånvänd! Maken undrar vad som har hänt och jag säger bara: - Jag måste tillbaka till 1700-talet! Han stirrar och skakar på huvudet och tänker att nu har hon totalt tappat det! Och det hade jag väl på sätt och vis... men nu tänker jag inte avslöja mer för stunden utan jag återkommer nog till ämnet... Jag riktigt hör dotterns syrliga kommentarer komma nu... Nu har tanten helt snurrat till det: - Ska hon skiva om en j...kla bok-tv-serie i min blogg nu?! Dags för hemmet eller? Ahhh...kolla in mitt svar alla vänner och kanske speciell andra Outlander- fans.
Jag har tillverkat mitt alldeles egna ”Jamie&Clare ljus” på företaget. Exklusivt endast bara för MIG! Kom an nu i säsong tre....#Outlander #Outlanderfans #Outlandersweden

In English: Should we have a Webshop or not? That is the question. This week I will also come out of the closet. But first what about the webshop? Why haven ́t we already started one? Well we have discussed it a lot, my daughter and I. But when it comes to our candles we often have large decorations on them and we are afraid that the decorations will not last in transportation. The material that we wrap the candles in is not enough to keep the candles in shape until they reach you the customer. So sadly we are still in discussions about he webshop.

What about this coming out of the closet? My family says that I have gone bonkers and that I am in on other world. And do you know what? They are totally right! I will say it right out I AM A OUTLANDER FAN! What happened? I do not really know to be honest. It was a rainy day during summer and I was looking for a new series to watch. I found Outlander and got totally lost in the story. I got obsessed! I had to read all the books and the Lord Johns books as well and I did in five weeks time. Approximately 9000 pages. I have to be in the 1800th century! Ahhh... so if you have a candle business, what to do? I have made myself a special, one and only, rapeseedwax candle with Jamie&Clare motif exclusively for the third season of Outlander. So please bring it on! #Outlander #Outlanderfans #Outlandersweden  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.