-

-

.

Ljus&Sånt är en blogg för företaget Paraflax5712 som tillverkar handgjorda miljövänliga ljus av rapsvax, tillverkar inredningsdetaljer och värnar om hantverk genom att sälja andras alster och har även inredningsdetaljer som vi gillar.

Att våga testa nya saker

FörsäljningPosted by Mathilda Sat, May 06, 2017 18:50:18

Nu har första maj både kommit och gått. Som vanligt är jag "efter" i mitt fixar schema och det innebär att alla lediga dagar innebär jobb med att fixa i trädgården på alla ställen och att putsa fönster och plantera blommor. Så just idag är jag trött och seg och verkligen inte inte i form för att skriva ett blogginlägg men nu är det ju så att har man sagt man ska så får det ju bli så...Jäkla Jante!

Att våga testa nya saker, ja det kan ju vara både ett trevligt inslag men det kan ju också vara ett tvingande inslag. Vad menar jag nu med det här då? Jo jag menar att vara hantverkare kan vara svårt på det sättet om man bara har en vara som man tillverkar. Om den inte säljer tillräckligt bra så börjar man att fundera på om varan inte är tillräckligt bra? Eller om man inte gör tillräckligt med reklam för sin vara? Eller om folk helt enkelt inte har upptäckt hur bra ens vara är? Hurray!! För man vill ju inte tänka negativt genom att tro att ens vara inte är tillräckligt cool, fin eller åtråvärd ju 😜 Så vad ska man hitta på om tanken ändå smyger på eller om man vill utvidga sitt hantverk genom att försöka tillverka något mer? Ska man köpa in andras hantverk? Har man tid för att tillverka något mer själv? Och vad ska det vara i så fall? För oss har det alltid handlat om att försöka hålla oss till vår linje som vi beskrivit tidigare att det ska vara varor/hantverk som är bra för oss människor att använda eller att vi befrämjar andras hantverk från vår egen närmiljö. Så hur ska vi nu tänka i den här situationen och vad hittar vi på då???

Jo vi testar väl allt på en gång som vanligt! 😃 Vi har provat med att göra betongartiklar själva där kunden kan få välja ett eget uttryck om så önskas. Hmm hur gick det då? Nja skulle jag säga. Lite ljummet intresse så där. Ingen utförsäljning i alla fall. Ska vi då fortsätta med detta? För det tar ju tid och energi att komma på idéer också. Vi har det med i sortimentet om någon frågar efter det men vi har väl inte marknadsfört det med buller och bång. Detta innebär ju också att utveckling inom området kan vara svårt eftersom det gäller att hänga med i vad som är gångbart just nu. Vidare har vi tillverkat virkade Ugglor. Vi fick in några beställningar men sedan dog tyvärr intresset till viss del.


Det är roligt att tillverka själv men om det ska vara mera kommersiellt så krävs nog att man koncentrerar sig på någon eller några produkter. Detta är vi inte så bra på om man får säga så. 😂 Vi vill gärna erbjuda mycket varierande produkter. Det har då inneburit att vi inte hinner göra allt själva och får då engagera andra hantverkare. Vi erbjuder exempelvis hantverk av konstnären Julia Gustafsson från Kungsbacka så som brickor och tryck, dekorationer av tråd (som ju har varit en bättre försäljningssuccé) och det tackar vi vår kollega Suz för! Just nu har vi ändå själva producerat drömfångare där jag virkar dukar som center och därefter dekorerar vi med band och med fjädrar och pärlor. Det ska bli intressant att se hur det står sig i försäljningsledet. Vidare har vi funderingar på att ta in organiska och ekologiska tvålar, raklödder för män och krämer som inte innehåller ingredienser som är skadliga för oss människor.

Så om ni som läser detta fick bestämma vad vi ska skapa för produkter eller ta in från andra hantverkare, vad skulle ni vilja se då? Föreslå väldigt gärna något här på vår blogg så kanske det slår in och vi har det hos oss om ett tag för försäljning!

To our Englishspeaking readers. This blog is about making new items for our shop. We have tried to make concrete decorations where the customer descides of the text, crochet owls on demand and at the moment we are making dream catchers. The success of these items varies. We have also chosen to sell handcrafts from other "crafters" coming from our neighborhood such as prints and trays made by Julia Gustafsson from Kungsbacka, and handicrafts made of metal wire by Suz from Dannike. We hope that you as a reader would tell us what you want to see in our shop in the future so please give us suggestions!
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.